Las Vegas, dag 2
Door: Bert Jaap
Blijf op de hoogte en volg Bert Jaap
20 Juli 2014 | Verenigde Staten, Las Vegas
Op het programma vandaag: “Shop till you drop “ in een enorme Outlet genaamd Las Vegas Premium Outlet South. Bedenk een merk en het is aanwezig in een heerlijk gekoeld winkelcentrum. Waar te beginnen? Aangezien ik de RV geparkeerd had nabij Ingang 3 daar de tour begonnen. Het was erg rustig en we dachten dat het kwam omdat het zondag was. Later die dag zouden we merken dat alle parkeerplaatsen rond dit mega gebouw vol stonden. Ikzelf ben niet zo’n “shopper” en helemaal al niet om zolang door te gaan “till you drop”. Als ik in een kledingzaak verschijn heb ik iets nodig. Ik weet wat ik moet hebben, pak het uit een schap, kijk of het de juiste maat is, loop naar de kassa, betaal en verlaat z.s.m de zaak en de stad. Maar in deze Outlet werd ik zelfs enthousiast en dan met name van het aanbod en de prijzen. Marja zou hier wel een dag en ook wel twee kunnen winkelen zonder er verveeld te raken. Meerdere zaken aangedaan en ik moet zeggen we zijn geslaagd en voor een prijs waar van je in NL nog geen ¼ deel van wat hebben gekocht mee krijgt. Ter plaatse ook nog de inwendig mens verzorgd en ook hier was de keuze wederom enorm. Hierna de RV richting RV Park Oasis Las Vegas gereden en weer op plekje 18 geparkeerd.
Marja is al aardig gewend aan de warme temperatuur. Gewoon een stapje langzamer als normaal (is ook wel eens goed) en lekker met het gezicht in de warme wind. Joran klaagt al helemaal niet en vindt alle temperaturen wel oké. Ikzelf…ach iets minder mag ook wel maar klagen zal ik zeker niet. Wel is het zo dat je hier en meerdere delen van Amerika zonder airco de klos bent.
Aangezien het wederom erg warm is hebben we de zwemkleding aangetrokken en zijn we heerlijk gaan zwemmen. Na het zwemmen gedoucht en Marja heeft nog een wasje gedraaid. Je hoeft hier geen handdoek mee te nemen als je gaat douchen. Als je klaar bent loop je de kleine 100 meter terug naar de camper, de warme wind en de temperatuur van wederom 39 graden doen de rest. Straks gaan we weer met de taxi naar de Strip om o.a. “The Venetian” te bezoeken. Het hotel waar onder andere een deel van de grachtengordel zoals in Venetië is nagemaakt en alles dus uiteraard in Venetiaanse stijl is. Daarna nog even en trouwkappeltje opzoeken.
Morgen staat de langste reisdag van deze vakantie zowel qua kilometers (541 km) als uren op het dagprogramma. Einddoel, althans voor mogen, Mono Lake, California. Ik denk dat twee dagen Las Vegas voor ons ook genoeg zijn. Ik had best nog wel een gokje willen wagen maar Joran mag wel in een van de vele Casino’s komen maar moet op het aangeven middenpad blijven. Hij mag op geen enkele wijze voor, achter, naast of onder een gokmachine of tafel komen. Ik berust mij er in aangezien ik toch weinig geluk heb in het gokken. Ik sta bijvoorbeeld ook altijd in de verkeerde rij bij de Albert Heijn ;-)
Net terug van ons tweede bezoek aan de Strip. Zoals gezegd was het doel The Venetian. Wat een absurd mooi hotel. Op de 2e etage kun je een echte gondeltocht door een gracht maken.
Dit alles wordt omringt door vele kleine bistrootjes. Op deze zelfde etage een veelvoud aan winkeltjes met voornamelijk de dure merken zoals Swarovski, Cartier e.d . Hierna nog een wandeling over een deel van de Strip gemaakt waar er zich gemiddeld toeristen 100.000 per dag bevinden. Net als gisteren kom je ogen en oren te kort. Een bijzondere ervaring. Oh ja toch nog een paar dollar in de gretige gokmachines gepropt. Resultaat: hetzelfde als altijd bij de Albert Heijn.
Inmiddels zijn we weer in onze airco gekoelde camper en dat is geen straf. We nemen nog wat te drinken en een klein hapje en maken ons dan klaar voor de nacht.